Werkwijze JIJ met MIJ

 

Allereerst maken we kennis in een intake gesprek waar we de tijd voor nemen.

In dit gesprek bespreken we waar je in de dagelijkse praktijk tegenaan loopt en waar je mee zit.

Samen vormen we zo een goed beeld van jouw situatie en ontdek je zelf of je iets voelt voor een begeleidingstraject met mij. Zo’n gesprek duurt meestal een uur.

Als we besluiten met elkaar verder te gaan, dan geef ik je een indicatie van het aantal sessies die ik denk dat nodig zijn is om de verandering te bewerkstelligen waar je naar verlangt.

 

Samen verder…. En dan?

 

Mijn aandacht richt zich volledig op jou en je situatie (werk, privé, je probleem) en in het begin overlaad ik je met vragen. Daarmee vorm ik een nader beeld van jouw huidige situatie. Samen bekijken we dit beeld en jij past en verfijnt daar waar nodig. Als het beeld ‘klaar’ is weten we meer over oorzaak en gevolg.

Kennis over oorzaak en gevolg vormen de leidraad van het traject. Mijn methodiek pas ik per traject aan, maatwerk dus! Ik vraag, ik confronteer, ik ‘zeur’, ik duw en ik trek, ik leun achterover en ik laat je zweten; het is niet altijd leuk! Maar het goede nieuws is dat er veel gelachen wordt en dat verandering nu eenmaal altijd inspanning vereist.

In een aantal sessies van 2 uur werken we naar dat wat jij nodig hebt.

 

Mijn aanpak wordt verder verduidelijkt in onderstaande definitie van Psychosociale therapie.

“Wat is Psychosociale therapie (definitie) Psychosociale therapie omvat een gevarieerd aanbod van benaderingen om mensen naar hun problemen, ervaringen en belevingen te laten kijken op een manier waarmee zij hun houding en perspectieven naar het leven toe kunnen verruimen. Het kenmerk van psychosociale therapie is breed, cliëntgericht, leren openstaan voor het hier-en-nu, zonder voorbij te gaan aan ervaringen in eerdere levensfasen. In het werken staat de hulpvrager met zijn hulpvraag centraal. Naast het werken aan praktische oplossingen, wordt de hulpvraag ook in een zinvolle context geplaatst. Het zelfgenezend en probleemoplossend vermogen van de hulpvrager wordt geactiveerd.”

 

Afspraak afzeggen of verplaatsen

Indien je een afspraak afzegt, doe dit dan minstens 24 uur vóór aanvang. Afspraken die later afgezegd worden, zullen in rekening gebracht worden.

 

 

 


Neem contact met me op!

 

 

Als je vragen hebt neem dan gerust contact met me op!
jijmetmij@ziggo.nl 

 

+31(0)6-21528793